krok 1
Očištěné brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus, cca 10 minut, pak necháme vychladnout. Nemusíme loupat. Nakrájíme na větší kousky (podle velikosti na čtvrtiny).
krok 2
Na pánvi pak můžeme na sucho nebo jen s trochou oleje brambory orestovat, aby dostaly hezčí barvu, cca 5 minut.
krok 3
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Omytá jablka odjádříme a nakrájíme na tenké plátky.
krok 4
V míse smícháme brambory, jablka, cibulku, kukuřici a nasekané vlašské ořechy.
krok 5
Připravíme si zálivku z vody, medu, dijonské hořčice a jablečného octa. Podle potřeby osolíme a opepříme.
krok 6
Suroviny v míse zalijeme a promícháme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.