Palačinkové maki plněné špenátem a batáty
Snadné
4 osob
10 min
30 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
1 vejce
250 g pohankové mouky
70 cl vody, mléka nebo směsi obou
1 špetka soli
1 polévková lžíce oleje nebo másla
Na náplň budeme potřebovat:
1 velký batát
300 g Bonduelle mraženého listového špenátu
125 g sýra Philadelphia nebo Lučina s bylinkami
250 g pohankové mouky
70 cl vody, mléka nebo směsi obou
1 špetka soli
1 polévková lžíce oleje nebo másla
Na náplň budeme potřebovat:
1 velký batát
300 g Bonduelle mraženého listového špenátu
125 g sýra Philadelphia nebo Lučina s bylinkami
ingredience pro 4 osob
1 vejce
250 g pohankové mouky
70 cl vody, mléka nebo směsi obou
1 špetka soli
1 polévková lžíce oleje nebo másla
Na náplň budeme potřebovat:
1 velký batát
300 g Bonduelle mraženého listového špenátu
125 g sýra Philadelphia nebo Lučina s bylinkami
250 g pohankové mouky
70 cl vody, mléka nebo směsi obou
1 špetka soli
1 polévková lžíce oleje nebo másla
Na náplň budeme potřebovat:
1 velký batát
300 g Bonduelle mraženého listového špenátu
125 g sýra Philadelphia nebo Lučina s bylinkami
- krok 1Připravíme si těsto na palačinky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a promíchámee, přidáme vejce a všechny tekuté přísady (vodu, mléko nebo obojí). Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto.
- krok 2Těsto nalijeme do středu horké pánve a lehkým pohybem pánve rovnoměrně rozetřeme. Jakmile se okraje přestanou lepit na pánev, palačinku otočíme a dopečeme.
- krok 3Připravíme si náplň: batát oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme, dokud není měkký.
- krok 4Špenát prohřejeme na pánvi a jemně osolíme. Na hotové palačinky zadní stranou lžíce rozetřeme tenkou vrstvu sýra s bylinkami. Navrch rovnoměrně rozprostřeme špenát a kousky sladkých brambor.
- krok 5Palačinku srolujeme a roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky. Plátky položíme naplněnou stranou nahoru na pěkný servírovací tác a vzniknou tak palačinkové maki.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objevte také…