Pavoučí dýňová polévka
Snadné
2 osob
60 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1 cibule
palice česneku
1 zázvor
0,2 l vývar
0,3 l kokosového mléka
2 batáty
olivový olej
sůl, pepř
olivy na ozdobu
1 cibule
palice česneku
1 zázvor
0,2 l vývar
0,3 l kokosového mléka
2 batáty
olivový olej
sůl, pepř
olivy na ozdobu
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1 cibule
palice česneku
1 zázvor
0,2 l vývar
0,3 l kokosového mléka
2 batáty
olivový olej
sůl, pepř
olivy na ozdobu
1 cibule
palice česneku
1 zázvor
0,2 l vývar
0,3 l kokosového mléka
2 batáty
olivový olej
sůl, pepř
olivy na ozdobu
- krok 1Nejdříve si připravíme ingredience do požadovaného stavu. Cibuli nakrájíme nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupeme a pokrájíme na tenčí plátky.
- krok 2V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibulku. Pak přidáme česnek a necháme provonět. Přidáme také batáty a pár minut je opékáme. Přihodíme ještě zázvor a restujeme další minutu.
- krok 3Následně celé přelijeme vývarem, vsypeme Bonduelle dýňovou směs, osolíme a přivedeme k varu.
- krok 4Vaříme 3 minuty, poté přidáme ⅔ kokosového mléka a necháme ješte trochu provařit.
- krok 5Nakonec vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a dle chuti ještě dokořeníme.
- krok 6Zbylou ⅓ kokosového mléka použijeme na zdobení. Rozdělíme polévku do talířů a do každé nakreslíme mlékem spirálu. Poté jemně vedeme párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříme pavučinu.
- krok 7Na závěr přidáme olivového pavouka a můžeme podávat spolu s dýňovými semínky.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objevte také…