1. >Recepty
  2. >Pikantní dýňová polévka s mexickým krémem a opékanými dýňovými semínky

Pikantní dýňová polévka s mexickým krémem a opékanými dýňovými semínky

Snadné
4 osob
30 min
3 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

½ šálku smetany ke šlehání

½ šálku zakysané smetany

1 čajová lžička čerstvé limetkové šťávy

2 šálky mléka

1¼ čajové lžičky sušených a drcených chilli papriček

2 šálky kuřecího vývaru

¾ šálku loupaných dýňových semínek
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

½ šálku smetany ke šlehání

½ šálku zakysané smetany

1 čajová lžička čerstvé limetkové šťávy

2 šálky mléka

1¼ čajové lžičky sušených a drcených chilli papriček

2 šálky kuřecího vývaru

¾ šálku loupaných dýňových semínek
  1. krok 1
    V malé misce smícháme smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a limetkovou šťávu. Zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. krok 2
    Do hrnce dáme mléko, kuřecí vývar, drcené chilli papričky a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    Poté přidáme Bonduelle Dýňovou zeleninou směs a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne. Poté dochutíme solí a pepřem a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. krok 4
    Polévku rozdělíme do misek a navrch přidáme zakysanou smetanu a posypeme dýňovými semínky.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda