Zapečený lilek
Snadné
2 osob
10 min
40 min
Levné
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
2 lilky
2 červené papriky
3 polévkové lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)
1 stroužek česneku
2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu
½ lžičky mletého kmínu
několik snítek koriandru nebo bazalky
jemná sůl
mletý pepř
2 lilky
2 červené papriky
3 polévkové lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)
1 stroužek česneku
2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu
½ lžičky mletého kmínu
několik snítek koriandru nebo bazalky
jemná sůl
mletý pepř
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)
2 lilky
2 červené papriky
3 polévkové lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)
1 stroužek česneku
2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu
½ lžičky mletého kmínu
několik snítek koriandru nebo bazalky
jemná sůl
mletý pepř
2 lilky
2 červené papriky
3 polévkové lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)
1 stroužek česneku
2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu
½ lžičky mletého kmínu
několik snítek koriandru nebo bazalky
jemná sůl
mletý pepř
- krok 1Předehřejeme troubu na 200 °C.
- krok 2Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky nakrájíme na proužky.
- krok 3Kousky lilku a papriky pak poklademe na velký plech, osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a olivový olej. Poté pečeme 30 minut.
- krok 4Mezitím scedíme cizrnu, nasekáme na drobno lístky koriandru nebo bazalky a oloupeme stroužek česneku.
- krok 5Vše poté smícháme s opečenou zeleninou, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme.
- krok 6Posypeme nasekaným koriandrem nebo bazalkou a podáváme teplé nebo studené.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objevte také…