Zimní buddha bowl s Croustis s brokolicí

2 osob
30 min
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Croustis s brokolicí

1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny

½ květáku

½ malé dýně

50 g baby špenátu

50 g kešu oříšků

2 lžíce tahini

½ citronu

1 čajová lžička římského kmínu

1 čajová lžička kurkumy

½ čajové lžičky chilli vloček

sezamová semínka

olivový olej

sůl, pepř

200 g uvařené quinoy k servírování
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Croustis s brokolicí

1 plechovka Bonduelle Vapeur cizrny

½ květáku

½ malé dýně

50 g baby špenátu

50 g kešu oříšků

2 lžíce tahini

½ citronu

1 čajová lžička římského kmínu

1 čajová lžička kurkumy

½ čajové lžičky chilli vloček

sezamová semínka

olivový olej

sůl, pepř

200 g uvařené quinoy k servírování
  1. krok 1
    Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. krok 2
    Květák rozdělte na růžičky a dejte je na plech spolu s nakrájenou dýní. Pokapejte zeleninu olivovým olejem, posypte římským kmínem, kurkumou, chilli vločkami, solí a pepřem. Dejte do předehřáté trouby a pečte, dokud nebude zelenina měkká.
  3. krok 3
    Croustis s brokolicí připravte dle pokynů na obalu, tedy v troubě, na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.
  4. krok 4
    Mezitím připravte dresink: Smíchejte tahini s šťávou z poloviny citronu, osolte a opepřete, přidejte trochu vody a promíchejte do krémové konzistence.
  5. krok 5
    Sestavte svou Buddha bowl: Do misky dejte uvařenou quinou, jednu velkou hrst špenátu, upečený květák a dýni, cizrnu. Přidejte dresink z tahini, posypte sezamovými semínky a kešu oříšky a nakonec na vrch dejte upečené Croustis s brokolicí.
Nechte se překvapit
Snadné
Střední
Obtížné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +