1. >Recepty
  2. >Enchiladas s pinto fazolemi a batáty

Enchiladas s pinto fazolemi a batáty

Střední
20 min
20 min
Ingredience
pro 1 osobu
200 g oloupaných batátů

1 velká cibule

1 lžíce oleje + na vymazání mísy

1 červená kajenská chilli paprička

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

3 konzervy Bonduelle fazolí pinto

400 g hotové rajčatové omáčky

sůl

8 tortill

2 hrsti strouhaného sýra – čedar nebo ementál

Hrst koriandru na posypání
ingredience pro 1 osobu
200 g oloupaných batátů

1 velká cibule

1 lžíce oleje + na vymazání mísy

1 červená kajenská chilli paprička

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

3 konzervy Bonduelle fazolí pinto

400 g hotové rajčatové omáčky

sůl

8 tortill

2 hrsti strouhaného sýra – čedar nebo ementál

Hrst koriandru na posypání
  1. krok 1
    Batáty nakrájíme na drobné kostičky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 2 – 3 minuty do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
  2. krok 2
    Cibuli nakrájíme na slabá půlkolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli smažíme na středním stupni asi 3 minuty.
  3. krok 3
    Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Polovinu necháme stranou na pospání při podávání. Chilli, římský kmín a koriandr vsypeme do pánve a chvíli mícháme, aby se ingredience rozvoněly.
  4. krok 4
    Do pánve dále přidáme pinto fazole, polovinu rajčatové omáčky a batáty. Chvíli mícháme, aby se směs začala vařit a byla hustá.
  5. krok 5
    Větší zapékací mísu vymažeme olejem. Do poloviny každé tortilly rozprostřeme doprostřed podélně část náplně a tortillu stočíme do ruličky. Ruličky skládáme spojem dolů vedle sebe do zapékací mísy.
  6. krok 6
    Na naplněné tortilly rozlijeme zbylou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 20 minut při 200 °C.
  7. krok 7
    Podáváme posypané najemno nakrájeným koriandrem a chilli. Můžeme doplnit trochou zakysané smetany nebo bylinkového dipu.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda