Veganská cizrnová chana masala
Střední
4 osob
15 min
15 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)
300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)
1 cibule
1 polévková lžíce kokosového oleje
2 cm kořene zázvoru
4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala
4 čajové lžičky mletého koriandru
1 polévková lžíce kari
1 čajová lžička římského kmínu (cumin)
chilli podle potřeby
čerstvý koriandr
300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)
1 cibule
1 polévková lžíce kokosového oleje
2 cm kořene zázvoru
4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala
4 čajové lžičky mletého koriandru
1 polévková lžíce kari
1 čajová lžička římského kmínu (cumin)
chilli podle potřeby
čerstvý koriandr
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)
300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)
1 cibule
1 polévková lžíce kokosového oleje
2 cm kořene zázvoru
4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala
4 čajové lžičky mletého koriandru
1 polévková lžíce kari
1 čajová lžička římského kmínu (cumin)
chilli podle potřeby
čerstvý koriandr
300 g rajčata sterilovaná (krájená/drcená)
1 cibule
1 polévková lžíce kokosového oleje
2 cm kořene zázvoru
4 čajové lžičky kořenicí směsi garam masala
4 čajové lžičky mletého koriandru
1 polévková lžíce kari
1 čajová lžička římského kmínu (cumin)
chilli podle potřeby
čerstvý koriandr
- krok 1Česnek, cibuli a zázvor očistíme, nakrájíme najemno, zázvor můžeme nastrouhat.
- krok 2Na pánvi osmahneme na oleji cibulku do růžova. Přidáme najemno nasekaný zázvor a česnek. Lehce orestujeme a přidáme koření.
- krok 3Opět rychle restujeme, jen aby se koření rozvonělo. Poté přidáme drcená rajčata. V tuto chvíli také přidáváme cizrnu.
- krok 4Na mírném plameni necháme cca 15 minut dusit, aby se chutě propojily.
- krok 5Dosolíme a dokořeníme podle chuti. Posypeme případně nasekaným koriandrem.
- krok 6Podáváme s rýží basmatti a s naanem.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objevte také…