1. >Recepty
  2. >Hrášek na pánvi s krevetami

Hrášek na pánvi s krevetami

Obtížné
4 osob
40 min
2 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
½ kg středních krevet, neloupaných

sůl podle chuti

1 balení Bonduelle Mražený hrášek Vapeur

3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

2 stroužky česneku, na plátky

¼ až ½ čajové lžičky červených chilských vloček na chuť

jemně nasekaný koriandr

jemně nasekaná petrželka

jasmínová rýže k podávání
ingredience pro 4 osob
½ kg středních krevet, neloupaných

sůl podle chuti

1 balení Bonduelle Mražený hrášek Vapeur

3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

2 stroužky česneku, na plátky

¼ až ½ čajové lžičky červených chilských vloček na chuť

jemně nasekaný koriandr

jemně nasekaná petrželka

jasmínová rýže k podávání
  1. krok 1
    Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut.
  2. krok 2
    Poté krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodníme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí.
  3. krok 3
    Pak hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou.
  4. krok 4
    Na pánvi na středním ohni zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opekáme, dokud se česnek nerozvoní a nezačně se zabarvovat do hněda, cca 1 minutu.
  5. krok 5
    Následně hned přidáme krevety a opekáme dorůžova.
  6. krok 6
    Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou, a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty.
  7. krok 7
    Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu.
  8. krok 8
    Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem. Můžeme podávat s rýží nebo jako samostatné jídlo. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda