krok 1
Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut.
krok 2
Poté krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodníme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí.
krok 3
Pak hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou.
krok 4
Na pánvi na středním ohni zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opekáme, dokud se česnek nerozvoní a nezačně se zabarvovat do hněda, cca 1 minutu.
krok 5
Následně hned přidáme krevety a opekáme dorůžova.
krok 6
Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou, a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty.
krok 7
Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu.
krok 8
Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem.
Můžeme podávat s rýží nebo jako samostatné jídlo.
BON APPÉTIT!