1. >Recepty
  2. >Mungo dip

Mungo dip

Snadné
8 osob
20 min
Ingredience
pro 8 osoby
2 balení mungo fazolí Bonduelle

2 – 3 lžíce citronové šťávy (dle chuti)

40 g tahini pasty

1 stroužek česneku

Sůl

70 – 100 ml vody
ingredience pro 8 osob
2 balení mungo fazolí Bonduelle

2 – 3 lžíce citronové šťávy (dle chuti)

40 g tahini pasty

1 stroužek česneku

Sůl

70 – 100 ml vody
  1. krok 1
    Mungo fazole nasypeme do cedníku a necháme okapat. Přendáme do kuchyňského robota a rozmixujeme nadrobno. Během mixování odlepujeme od stěn. Vznikne nám nadýchaná drobenka.
  2. krok 2
    Do robota přidáme citronovou šťávu, tahini pastu, nadrobno nakrájený česnek, špetku soli a dále mixujeme, aby se ingredience spojily v jemnou hmotu.
  3. krok 3
    Do robota začneme postupně přilévat vodu a mixujeme, dokud nevznikne jemný dip. Množství vody záleží na požadované hustotě dipu.
  4. krok 4
    Dip podáváme s pečivem, krekry a zeleninou. Můžeme posypat chilli vločkami a najemno nakrájeným koriandrem.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda