1. >Recepty
  2. >Špenátový hummus

Špenátový hummus

Snadné
6 osob
20 min
Ingredience
pro 6 osoby
1 balení cizrny Bonduelle vapeur

1 hrst čerstvého baby špenátu

2 lžíce tahini pasty

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce oleje

1 rovná lžička mletého římského kmínu

1 menší stroužek česneku

Mletý bílý pepř (Pepperfield)

Sůl

Voda podle potřeby



K podávání:

Krekry

Klíčky a výhonky

Čerstvá zelenina dle chuti
ingredience pro 6 osob
1 balení cizrny Bonduelle vapeur

1 hrst čerstvého baby špenátu

2 lžíce tahini pasty

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce oleje

1 rovná lžička mletého římského kmínu

1 menší stroužek česneku

Mletý bílý pepř (Pepperfield)

Sůl

Voda podle potřeby



K podávání:

Krekry

Klíčky a výhonky

Čerstvá zelenina dle chuti
  1. krok 1
    Cizrnu vyklopte do cedníku, prolijte vodou a nechte okapat.
  2. krok 2
    Přendejte do mixéru spolu se špenátem, tahini pastou, citronovou šťávou, olejem, římským kmínem, nakrájeným česnekem, čerstvě mletým bílým pepřem, špetkou soli a trochou vody. Mixujte na hladkou pastu.
  3. krok 3
    Podle potřeby přilévejte vodu a dále mixujte na požadovanou konzistenci. Ta by neměla být úplně hustá, ale ani moc řídká, aby nestékala z krekrů.
  4. krok 4
    Na krekry nebo pečivo naneste hummus a ozdobte výhonky nebo klíčky podle chuti.
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda