1. >Recepty
  2. >Falafel z černé cizrny s houbami

Falafel z černé cizrny s houbami

Snadné
30 min
30 min
Ingredience
pro 1 osobu
2 balení černé cizrny Bonduelle

100 g hnědých žampionů

Olivový olej

Sůl

1 stroužek česneku

Hrstka hladkolisté petrželky

½ lžičky mletého koriandru

½ lžičky mletého římského kmínu

1/3 lžičky mletého kmínu

1 – 2 jarní cibulky

Pepř



Koriandrová majonéza:

3 lžíce majonézy (může být i rostlinná)

1 lžíce najemno nakrájeného koriandru

1 jalapeňos paprička

Sůl
ingredience pro 1 osobu
2 balení černé cizrny Bonduelle

100 g hnědých žampionů

Olivový olej

Sůl

1 stroužek česneku

Hrstka hladkolisté petrželky

½ lžičky mletého koriandru

½ lžičky mletého římského kmínu

1/3 lžičky mletého kmínu

1 – 2 jarní cibulky

Pepř



Koriandrová majonéza:

3 lžíce majonézy (může být i rostlinná)

1 lžíce najemno nakrájeného koriandru

1 jalapeňos paprička

Sůl
  1. krok 1
    Cizrnu vyklopte do cedníku a chvíli třeste, abyste odstranili přebytečnou tekutinu. Přendejte do mixéru.
  2. krok 2
    Žampiony nakrájejte na slabší plátky. Do pánve vlijte lžíci oleje. Žampiony přendejte do pánve, osolte a 5 minut opékejte na středním až vyšším stupni.
  3. krok 3
    Žampiony, ideálně trochu zchladlé, přendejte k cizrně. Přidejte ještě trochu soli, lžičku oleje, nakrájený česnek, petrželku, koriandr, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnější strukturu.
  4. krok 4
    Do směsi vmíchejte najemno nakrájenou cibulku a čerstvě podrcený pepř – množství podle chuti.
  5. krok 5
    Z hmoty vyvalujte drobné kuličky a pokládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
  6. krok 6
    Pečte při 200 °C 25 minut. Po upečená nechte chvíli chladnout. Během chladnutí se kuličky zpevní.
  7. krok 7
    V misce mezitím promíchejte majonézu s nakrájeným koriandrem a chilli papričkou – množství přidejte podle chuti. Osolte a podávejte s falafelem.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda